august 2007

Unge Talenter - Møblomaniaprisen

Som noget nyt har B`Sharp søsat ”Unge talenter”, en konkurrence hvor der dystes om den ny-indstiftede Møblomaniapris, som skal uddeles hvert år til en ung dansk blues kunstner eller band. Første gang bliver fredag den 12. oktober 2007.

Denne aften kæmper disse 3 bands/solister om prisen:

kl. 20:00 - Bobadavdaw
kl. 21:15 - Asker Hvidepil
kl. 22:30 - Live Bleeding Fingers
kl. 24:00 - Kåring af vinder
 

Prisen består af kr. 4000,- samt et kunstværk fra keramiker Henriette Duckert.

Denne pris, som er søsat i et samarbejde med vores sponsor Møblomania, uddeles fremover  årligt i oktober.

Det skal være medvirkende til at fremme interessen for bluesmusikken hos de unge. Det er publikum som er dommer. Stemmesedler udleveres ved indgangen.
Fri adgang!

 

8. april 2007

Pressemeddelelse:

 

Dansk Blues Union
- ny genreorganisation for dansk blues.


I al ubemærkethed har en ny interesseorganisation set dagens lys. En række af landets mest aktive bluesforeninger og største bluesfestivaler, med støtte fra en række danske bluesmusikere og agenter, har dannet Dansk Blues Union med det formål at skabe et rigt og bæredygtigt miljø for bluesmusik i Danmark, for både arrangører, udøvende, publikum og andre involverede.

Dansk blues er i disse år i en rivende udvikling, og en ny generation af danske bluesmusikere står på spring til at gøre karriere, både her og i udlandet - der kan nævnes navne som Mike Andersen, Turnip Greens, Peter Nande og Thorbjørn Risager.
Hertil kommer, at dansk blues igennem flere generationer har fostret langtidsholdbare navne som Peter Thorup, Troels Jensen, Paul Banks, Blue Junction og H. P. Lange.
Fælles for alle disse navne, at de i årevis har udøvet fremragende kunst og begejstret et stort publikum både her og i udlandet.

Men dansk blues er i den officielle kulturpolitik nærmest ikke-eksisterende og er på mere en en måde ramt af “the blues”. I stedet for at udnytte det store kulturpotentiale, der i ind- og udland ligger gemt i bl. a. ovennævnte fremragende kunstnere, er genren næsten helt overset af både medier, de musikalske uddannelsesinstitutioner og kunstrådet.

Der er for enhver, der har sat sig ind i rytmisk musik, ingen tvivl om, at bluesmusiken både er
forudsætningen for og en stor bestanddel af al pop, rock og jazz.

“Det er på tide, at bluesmusikken indtager sin retmæssige plads i det danske kulturliv og får den respekt genren og dens udøvere fortjener - der er derfor i høj grad behov for dette nye initiativ” siger dansk Blues Unions formand, Bjarne Rask.

Yderligere oplysninger hos formand Bjarne Rask - 21740847 - kingbee@mail.dk

 

marts 2007


Fredag den 28. September 2007 kl. 21.00

Jysk Musik & Teaterhus, Papirfabrikken, Silkeborg

 

Slide Guitar Hero
Rock & Blues Legend

JOHNNY WINTER

USA

Johnny Winter som efterhånden er blevet 63 år har fået sin anden ungdom tilbage.
Det kunne man konstatere sidste år under hans turné i bl.a. Tyskland og Norge.
Det siges at han er i sit livs form, på trods af at han er blevet en ældre herre og nu må støtte sig til stokken. Men manden med de røde øjne, som er albino, har også levet et liv hvor han i flere omgange har været afhængig af sprut og narko. På trods af alt dette har han ikke tabt gnisten, tværtimod. Manden strutter af energi og spilleglæde, som man også kan høre på hans seneste CD udgivelse ”I`m a bluesman!”

B'Sharp har gjort et scoop med Johnny Winter, som har stået på foreningens ønskeliste i meget lang tid. Efter mange års forsøg arbejde lykkedes det endelig at få ham til Silkeborg, hvor han giver en af kun to koncerter i Danmark! - og det er første gang at han kommer til det jyske.

Johnny Winter er født i Leland – Mississippi, men voksede op i Texas. Sammen med Albert Collins og Stevie Ray Vaughan der begge er fortid, og ZZ Top, er han den mest kendte fra denne del af USA. Texas er jo kendt for at have produceret nogle af USA`s og verdens bedste guitarister. Her kan bl.a. også nævnes T. Bone Walker, Lightnin` Hopkins og Freddie King.

Johnny Winter var for øvrigt manden der satte Muddy Waters i gang igen i slutningen af 70erne efter en down periode. De spillede en del sammen, og Winter har også produceret flere af Waters albums fra denne periode.
Johnny Winter var den første hvide musiker der indspillede på Alligator Records, et pladeselskab der kun var forbeholdt sorte musikere dengang.

Johnny Winter har optrådt få gange i Danmark, men det er længe siden. I starten af 80erne på Roskilde Festivalen og en enkelt gang i København.

Johnny Winter har i tidens løb udgivet et hav af CD`er. Omkring 40 udgivelser er det blevet til hvis man tæller nogle opsamlingsplader med. En særdeles produktiv herre. Hvis man går ind på hans hjemmeside kan man se at der stadigvæk er rift om manden med det hvide hår. De fleste af hans koncerter i USA er udsolgt, og foruden Danmark gæster han i 2007  bl.a. Tyskland, Belgien, Holland, Irland, England og Finland.

Johnny Winters hjemmeside: www.johnnywinter.net


Billetforsalg starter mandag den 2. april på www.silkeborgbilletten.dk
Grafisk Indtryk, Nygade 28D, Silkeborg, tlf. 8682 0949
Silkeborg Turistbureau, Havnen, tlf. 8682 1911

 

februar 2007

Dear Blueslovers!
Kære Bluesvenner!
Liebe Bluesfreunde!

Now, it happens again!
Djurs Bluesland er tilbage!!
Das führende Bluesfestival in Dänemark ist wieder da!

After a big break - the leading dänish bluesfestival is back again!
What a great list of artists!

Efter mange års fravær er Danmarks førende blues festival tilbage igen!
Sikket et flot program!

Nach einer längeren pause kehrt Dänemarks
führendes Bluesfestival wieder zurück.
Und mit was für einem tollen program!

see more under:
www.djursbluesland.dk

 

Januar 2007

formanden byder velkommen til 2007:

Kære Bluesentusiast!
Foreningen B´Sharp har fået Silkeborgs kulturpris 2006!

En anerkendelse til alle os i en forening, som gør det muligt at bringe en simpel - men ikke overfladisk! - international fundamental musik til Silkeborg - en musik der ikke bare høres ørerne men føles af hele kroppen. Vi synes selv, at det vi bringer er kvalitet! Det synes kommunen nu også!

B´Sharp består af mennesker, der ofrer deres tid for dette – hvad enten det er i bar - administration -rengøring - oprydning - personalepleje - entreservice - booking osv. Relativt få mennesker yder meget. Og det har været hårde tider, hvor disse personer selv har følt bluessmerten for at kunne skaffe denne internationale musik til byen. ... læs videre

 

november 2006

note: foto manipuleret af webmasterB`Sharp - Modtager af Silkeborg Kommunes Kulturpris 2006

B'Sharp tildeles Kulturprisen for en særlig indsats for Kulturlivet i Silkeborg Kommune

Det kom som en stor overraskelse for folkene bag B`Sharp, da de med glæde og stolthed modtog Silkeborg Kommunes Kulturpris 2006. Den blev overrakt til en af B`Sharps stiftere og best. medlem Charlie Tambaur af Fritids og Kulturudvalgs formand Jørgen Rye Rasmussen onsdag aften den 29. november. Et stort skulderklap til foreningen som nu i 11 år har præsenteret det bedste indenfor genren.  læs videre her

Kai Krogh Christiansen og Charlie Tambour
Foto: Jakob Stigsen Andersen, Midtjyllands Avis

 

oktober 2006

Ringvrag eller genial guitarist?

Ringvrag eller genial guitarist? Meningerne var delte, da Mick Taylor og Wentus Blues Band spillede på Rampelys fredag aften, og det var ikke det glimrende finske bluesband, der skilte vandene. Det var ... læs anmeldelsen af Mick taylor her

 

oktober 2006

Iflg. aftale med Midtjyllands Avis bringer B'Sharp Peter Widmers interview med Mick Taylor, hvor han bl.a. udtaler at han kedede sig i The Rolling Stones - samt fortæller lidt mere om baggrunden for hans udtræden af verdens største Rockband i 1975.

Læs interviewet med Mick Taylor her

 

august 2006

 

“The Blues ain´t nothin´ but a good (wo)man feeling bad”

Leadbelly/Sippie Wallace

Kære Bluesven!

B´Sharp er blevet en konsolideret forening. Alligevel har vi ikke råd til at hyre Rolling Stones. Men en femtedel kan måske gøre det? Og hvilken femtedel! Mick Taylor kommer her i efteråret!

Vi starter sæsonen med et velkendt band - ”Memo Gonzales and the Bluescasters”. Selv om et band skal ses og høres som en helhed, så vil jeg alligevel gerne fremhæve guitaristen Kai Strauss – han må høre til blandt det kontinentale Europas allerbedste!

Dernæst byder vi på et ekstraarrangement med Hans Thessink - verdensmanden, der spiller så man skulle tro at Big Bill Broonzy (1898-1958) var stået op af graven!

Vi vil også gerne introducere nye knap så kendte navne – få kendte vel Terry Evans, Imperial Crowns, Sharrie Williams (o.m a.) - da de første gang spillede i B´Sharps regi?
Vi synes, at Eugene ”Hideaway” Bridges har kvaliteter til at følge i dette spor.

Og – så er Mick Taylor på programmet! – Med velspillende Wentus Blues Band!
John Mayall fandt ham gennem en avisannonce, som efterfølger for Eric Clapton og Peter Green i The Bluesbreakers – og derefter erstattede han (1969-1975) afdøde Brian Jones i Rolling Stones

Roy Rogers blev kendt for at producere John Lee Hookers sidste – og mest berømmede cd´er – bl. a. ”The Healer” - og han hører til i den øverste internationale liga blandt ”bottle-neck” guitarister!

Vi slutter som sidste år – med engelsk rocking blues – lige ud af den lystige julelysbeskinnede landevej!
Med ”Wildcards” håber vi at have fundet band, der kan leve op til succesen med ”Nine Below Zero” fra sidste år.

Programmet er komponeret som en helhed af forskellige oplevelser. Hvis man vil opleve denne helhed bør man være medlem – vi vil være glade, hvis du vil prøve at overbevise din nabo om dette!
Desuden giver det bluesoplevelser til MEGET lav pris – og bidrager samtidigt til at sikre vort høje niveau.

Som noget nyt vil vi gerne begynde at introducere lokale bluesmusikere, der får mulighed for at spille som optakt til koncerterne.
Det betyder, at vi åbner lidt tidligere!

Kai Krogh Christiansen
Formand

 

juni 2006

PRESSEMEDDELELSE

 

B`Sharp proudly presents:

Fredag den 27. oktober 2006 kl. 22:00

 

En Rullesten kommer til byen…

Mick Taylor

(ex. Rolling Stones, John Mayall & The Bluesbreakers)

& Wentus Blues Band Finland

Der skal ikke herske tvivl om at Mick Taylor var en betydningsfuld person i årene 1969 – 1975 for The Rolling Stones. I den tid var han med til at skabe de klassiske Stones albums
”Let it Bleed”, ”Get Yer Ya-Ya`s Out, “Sticky Fingers” og “Exile on Main Street.” Og det, ikke mindst på grund af hans fremragende guitarspil. Efter at havde været en del af legendariske John Mayall (The Father of The British Blues), og hans Bluesbreakers skiftede han i 1969 til The Rolling Stones som afløser for den på tragisk vis omkomne Brian Jones, der angiveligt druknede i sin egen swimmingpool.
 
Allerede som 9 årige knægt to Mick fat i guitaren. Med årene blev hans store inspirationskilde de sorte bluesguitarister Freddie og Albert King. I midten af 60erne afløste han først Eric Clapton og derefter Peter Green i John Mayall`s Bluesbreakers. Her var han medvirkende på fire albums, ”Diary of a Band”, ”Crusade”, ”Bare Wires” og ”Blues from Laurel Canyon.”
Taylor var faktisk den der har spillet længst i John Mayall`s Bluesbreakers.
 
Det blev så til seks forrygende år i The Rolling Stones, hvor han sammen med Keith Richards blev hurtig et af rockens bedste guitar-duos.
Taylor blev efterhånden rastløs, der skulle ske noget nyt, og i 1975 chokerede han rock-verden ved at forlade The Rolling Stones. Han ville ikke være med mere til deres dengang hårde livsstil.
 
Straks efter bruddet blev han medlem i The Jack Bruce Band, (ex. Cream bassist), som dog ikke varede ret længe. Efter at havde været gæste-guitarist hos forskellige kunstners pladeindspilninger (Ron Wood, Mike Oldfield og Little Feat), begyndte han så småt at starte sin solo karriere. I 80erne spillede og turnerede han med bl.a. Alvin Lee, John Mayall`s Bluesbreakers og endda Bob Dylan.
 
Derefter vendte han blikket over Atlanten til USA, hvor han i strarten af 90erne spillede på den amerikanske øst – vestkyst, nogen gange sammen med roots rocker Carla Olson.
Det blev til solo albums som ”Stranger in this Town” 1990 og ”Too hot for Snakes” 1991
I midten af 90erne vendte han tilbage til England (Mick Taylor opvoksede i nærheden af London), og indspillede yderligere to soloalbums, ”Live at the 14 Below 1995” og
”A Stone`s Throw” fra 1999, og spillede sammen med Pink Floyd/Thin Lizzy guitarist Snowy White og bassist Kuma Harada.

I de senere år har han turneret flittigt i bl.a. Skandinavien, sammen med et af Nordens bedste blues orkestre ”Wentus Blues Band” fra Finland. Nu er kommet turen til Danmark og Rampelys i Silkeborg. En stor oplevelse er i vente.
Billetsalget er startet på www.silkeborgbilletten.dk
Det er om at være hurtig da der er kun godt 200 stk. til salg.

Læs mere om Mick Taylor på Wikipedia

 

januar 2006

Kære Bluesven!

B'Sharp sluttede en fantastisk sæson med et engelsk bluesband, og den linie vil vi gerne følge op.

B. B. King sagde om det der blev kaldt 1960´ernes britiske blueseksplosion:
”Det var jer der gjorde os sorte kendte – først i Europa – så i USA”.

Især de britiske bands har haft en fantastisk formidlerrolle.

De fleste af de betydelige britiske bands var inspireret af amerikanske bluesfolk.
Hvem kender f. eks. bluesfolkene Pink Anderson og Floyd Councils?
Men prøv at læse deres fornavne i rækkefølge – Pink Floyd – så ved alle hvem der er tale om!

Vi er alle inspirerede af engelsk blues . En kammerat, der er født i England, kom midt i 1960´erne med en lp - og sagde ”Nu skal du bare høre!”. Det var Yardbirds med Sonny Boy Williamson II (1899-1965)!
Den heraf følgende oplevelse varede langt ud over den weekend!

Derfor glæder jeg mig personligt til et britisk præget forår med to britiske ”blueseksplosionsbands”
The Yardbirds og Ten Years After.

Ten Years After formidlede om nogen blues rock følelsen. Mon ikke nogen stadig husker den 11 minutter lange ”Going Home” på Woodstock, der sendte bandet op i blues rockens premier league! Dette enestående band vil vi gerne præsentere for et større publikum. De spiller derfor i  Jysk Musik & Teaterhus, Papirfabrikken.

Og Yardbirds - et band der engang fødte fremtidens guitarister - Top Topham, Eric Clapton, Jeff Beck og Jimmy Page. Vi tror dette band er en evig reference og et evigt vækstlag for fremtidens musikere.

Til vor Blues Event har jeg store forventninger til den amerikanske opkomling: Sean Costello!
Ham bør man altså høre - før naboen fortæller om ham!

Og derudover spiller den måske bedste svenske bluesmand nogensinde: Sven Zetterberg!

Endelig er også vigtigt at gøre opmærksom på vor ”frokostblues” - med den fremragende amerikanske guitarist Doug McLeod - som skal følge Bob Brozman workshop succesen op fra sidste år.

Og sidst, men ikke mindst et genhør med Mama`s Boys fra L.A. i USA.

Der vil også være et nyt amerikansk bluesnavn. Vi har satset her på, hvad vi tror bliver en fremtidens bluesmand: Billy Jones – ikke mindst pga. hans soulede stemme.

De sidstnævnte skal blive de første. Året starter med to gamle danske kendinge: Peter Thorup - ”still goin´ strong” - og Ole Frimer!

Hele forårsprogrammet bør ses som en komponeret helhed. Gå derfor ikke glip af de enkelte oplevelser heri. Derfor bør du være medlem.
Vi satser på kvalitet, og det koster altså!
Alligevel fortsætter vi med at give rabat til studerende - og en betydelig rabat til medlemmer.
Hvordan du bliver medlem - og rabatternes størrelse kan du se her

med venlig hilsen
Kai Krogh Christiansen
Formand

 
PRESSEMEDDELELSE


B`Sharp proudly presents:
 

nov. 2005

 

TEN YEARS AFTER - GB

 

i Jysk Musik og Teaterhus, Silkeborg, Lørdag den 25. Februar 2006 kl. 21.00

 
click on pic 4 bigSom det eneste sted i Danmark gæster Bluesrock legenderne fra Woodstock Jysk Musik og Teaterhus i Silkeborg.

Deres stil er unik og lyden er uforandret, selv om de har været på banen i mere end 35 år, så er de aldrig blevet for gamle.

Det første album kom i 1968 og fik ganske enkelt navnet ”TEN YEARS AFTER”.

Der var en ung mand ved navn Alvin Lee, som samlede en flok unge musikere omkring sig, som ikke var interesseret i hitlisteplaceringer. De ville spille den musik som har overlevet alt – The Blues.

Deres musik har været udødeliggjort siden Woodstock i 1969
Efter de første pladeindspilninger gik det stærkt med turneer over de meste af Europa og USA. Hvem husker ikke Woodstock med den i dag uforglemmelige klassiker ”I`m going home”.

TEN YEARS AFTER blev dannet i 1967 af Alvin Lee på guitar, Leo Lyons på bas, Chick Churchill på keyboards og Ric Lee på trommer.
Med Chrickelwood Green og Watt (1970), kom 25.000 mennesker til New York for at opleve bandet.

 ”Love like a man” blev den absolute Topseller, og i 1971 ”A space i time” med ”I`d love to change the world”, ”Rock & Roll musik to the world” & ”Choo Choo Mama” og findes i dag på mange pladehylder rundt omkring i de små hjem.click on pic 4 big

Efter ”Positive Vibrations” og en afskedsturnè gik de fire deres egne veje, vel og mærke i god fordragelighed.

TEN YEARS AFTER lever i dag videre uden Alvin Lee, som ikke gider turnere mere med sine gamle venner.
Efter lang tids søgen fandt man en genial frontmand i den unge sanger og guitarist Joe Gooch. Han ligner til forveksling Alvin Lee, og med sin tilstedeværelse får han en til at glemme Alvin Lee, hvilket publikum forøvrigt også synes.

Når TEN YEARS AFTER i dag rocker derud af, så savner man ingenting, ikke engang Mr. Lee.
Den aktuelle besætning er:
Joe Gooch - guitar/vocals
Leo Lyons - bass
Chick Churchill - keyboards
Ric Lee - drums

www.tenyearsafternow.com

www.ten-years-after.com

   
Billetter til koncerten kan allerede købes nu på www.silkeborgbilletten.dk 
Silkeborg Turistbureau, tlf. 86 82 19 11, og Grafisk Indtryk, Tværgade 1, tlf. 86 82 09 49
 
august/september 2005
Kære Bluesven!

B`Sharp er nu blevet over 10 år gammel! Det var vi aldrig blevet uden trofaste medlemmer. Det er vore ”rødder”, uden hvilke musikken ikke kunne vokse frem. Det er således dig der har gjort det muligt, at der kan spilles blues i Silkeborg.

Blues er på vej op. 2003 blev jo som bekendt af kongressen i USA udnævnt til bluesår.” Siden har en række kendte – bl.a. Bill Wyman og ikke mindst Martin Scorsese, Clint Eastwood m.fl.- udgivet en række DVD`er, bøger og CD`er om blues. Scorsese`s serie af ikke mindre en 7 DVD`er blev for nyligt sendt på DR 2.

Serien bygger på Chess ”bagmanden” Willie Dixon`s udsagn ”Blues er rødderne – alt andet musik er frugterne”. Vi er i foråret gået til en af ”rødderne”. Den sidste af de gamle bluesfolk, som har vandret med Robert Johnson - up on the Highway 49, 51 og 61 – fra Mississippi til Chicago – og har bevaret Mississippi stilen – er David “Honeyboy” “Edwards.
Vi matte præsentere denne nu 90 årige levende legende!!

Derudover har foråret stået i jubilæets tegn. Det første forårsarrangement var præcis de samme bands som stod på scenen på Rampelys for 10 år siden. Det blev bestemt en succes.
Det samme må siges om vort arrangement i Musik-og Teaterhuset. Det var anden gang vi prøvede dette. Denne gang blev det dog også økonomisk succes – med The Blues Brothers Souvenir Show.

Den 7. Blues Event var anderledes end tidligere. I år reducerede vi Blues Eventen til en dag. Vi har stadig holdt fast på frokost-bluesarrangementet – og udvidede i år dette med en guitarworkshop. Her kunne man møde en virkelig kapacitet på sit felt – en oplagt dobro/bottleneck virtuos i skikkelse af Bob Brozman.
Aftenprogrammet svingede fra den forholdsvis nye sangerinde Sharrie Williams gik på scenen – et niveau den rutinerede Sherman Robertson holdt.

B`Sharp vil præsentere blues på internationalt niveau. Også i efteråret!
Tre amerikanske bands af absolut bedste kvalitet: The Holmes Brothers er Blues Award vindere i år – Terry Evans er promoveret af Ry Cooder, der roser ham til skyerne – og ikke mindst guitarist ”Little” Charlie Baty med hans tro væbner sanger og mundharpespiller Rick Estrin. De har været en grundstamme i pladeselskabet Alligator`s succes som ”Little Charlie & The Nightcats”. Disse tre bands bør man opleve!
Og så er der jo Blue Junction - Danmarks bedste bluesorkester. Uffe Steen og Ole Frimer har desuden indvilget i at stå for en guitarworkshop, som interesserede kan deltage i.
Året slutter af med ”Nine Below Zero” – bundsolid britisk blues!
Det er dog som med sport – kampen skal jo først spilles inden man kan se resultatet!
Men forventningerne til efterårets program må være store!!

Derfor er det helt sikkert en god idé at (for)blive medlem! Prisen er 375 kr. for 5 kvalitetskoncerter.
Det er besparelse på over 50 %! Fortæl det til din nabo!! – Og tag hende med!!
God fornøjelse

Kai Krogh Christiansen
Formand
 

Bag om musikken med Bob Brozman
Af Peter Widmer
»Både min kone jeg og jeg er godt trætte af at bo i USA, og vi har allerede kigget på et sted i Italien, hvor vi gerne vil slå os ned,« siger den amerikanske universitetsuddannede ”World Blues” guitarist, forfatter og underviser Bob Brozman, der har et mindre hav af vinyl-, CD-, VHS- og DVD udgivelser bag sig.
Bob Brozman har lige afsluttet en aldeles forrygende koncert og ledet en velbesøgt workshop for guitarister og andre interesserede på Rampelys i Silkeborg, hvor han var på scenen som dagens første navn i forbindelse med B’ Sharps ”7th International Blues Event 2005,” der løb af stabelen lørdag den 30. april i år.

Sure myndigheder
Bob Brozman, der med sit kulsorte hår, fuldskæg og gnistrende øjne sagtens kunne ligne en ”standardterrorist,” har fået et problematisk forhold til de amerikanske immigrations- og andre myndigheder.
»Siden 11. september 2001 har jeg kun haft masser af vrøvl hver gang jeg rejser ind i eller ud af USA, og det kan du sikkert godt forstå med mit udseende,« siger en tydeligt indigneret Bob Brozman.
»Jeg er amerikansk statsborger, er på turné cirka ti måneder om året, har spillet og optrådt alene og med mange forskellige musikere i mere end tres lande. For eksempel har jeg spillet og indspillet med musikere fra Hawaii, Ny Guinea og Reunion Island, der ligger ud for Madagaskar, og jeg har krydset grænsen til mit fødeland utallige gange uden problemer. Men siden World Trade Center blev jævnet med jorden, er de amerikanske myndigheder blevet helt paranoide. De tror, at jeg er terrorist, men det eneste, jeg har ”terroriseret” verden med, er min musik, og dén kender ingen grænser, men dét gør de amerikanske myndigheder åbenbart i dagens USA. De er sure over, at jeg hjælper udlændinge.«
Og at Bob Brozman hjælper udlændinge går blandt andet ud på, at han har grundlagt organisationen Global Music Aid Foundation, der donerer musikinstrumenter og musikudstyr til fattige musikere i mange forskellige udviklingslande, hvor han betragtes som en god musikalsk sparringspartner.
»På mine mange rejser har jeg fået et godt ry som en fin fyr at samarbejde med, fordi jeg ikke er imperialistisk. Hverken i min tilgang til andre mennesker eller til musikken. Jeg betragter blandt andet musikken som en fremragende måde at gøre folk ydmyge på – positivt ment – hvis man nærmer sig den på den rette måde,« siger Bob Brozman overbevisende, og fortsætter:
 
Tidlig debut
»Min egen musikalske rejse har været lang, når det drejer sig om min spillestil. Jeg begyndte allerede at spille guitar i 5 – 6 års alderen, og allerede som 13-årig blev jeg forelsket i National-guitarer. Det hele startede med tidlig Delta Blues, og dén er min musikalske base. Senere hen blev jeg fascineret af hawaiianske toner og instrumenter, men også tidlig jazz og især Django Reinhardts musik blev jeg meget forelsket i. Efterhånden blev jeg også meget interesseret i caribiske toner, og lad mig lige slå fast, at de mest spændende ting rent musikalsk, og især med hensyn til strengeinstrumenter, sker helt ude på kolonialismens yderste grænser. Jeg suger til mig, hvor kan, og spiller også flere forskellige ”etniske” strengeinstrumenter,« siger Bob Brozman.
Fra starten af vores samtale er det klart, at Bob Brozman ikke er som amerikanere er flest i vore dage, og Bob Brozmans utilfredshed med dagens USA dukker op til overfladen flere gange i løbet af vores snak.
»Mit verdenssyn blev grundlagt meget tidligt. Jeg er født i New York i 1954 og voksede op i en kommunistisk orienteret familie i de meget konservative 1950’ere, der blandt andet var præget af racisme og koldkrigsstemning. Min onkel havde et spillested, der var en af de absolut første lokaliteter, hvor man kunne opleve både sorte og hvide kunstnere på scenen samtidig, så raceskel har jeg aldrig beskæftiget mig med. 1950’erne var også præget af konformitet og kommunistforskrækkelse, blandt andet personificeret i den famøse kommunistjæger og senator Joe McCarthy, der jo også har lagt navn til McCarthyismen. Et af mine familiemedlemmer var advokat, og forsvarede for eksempel ægteparret Ethel og Julius Rosenberg, der blev dømt til døden og henrettet for antiamerikansk (spion-) virksomhed i de tidlige 1950’ere,« fortæller Bob Brozman.
 
De onde har vundet
Er du enig i, at der er mange lighedspunkter mellem 1920’ernes USA, 1950’ernes USA, 1980’ernes USA og USA som det tager sig ud i dag. Her tænker jeg blandt andet på konformitet, på frygten for det fremmede og for anderledes udseende og tænkende mennesker?

»Ja, det er jeg i høj grad, og siden 11. september 2001 er det gået helt galt, synes jeg. Politisk korrekthed er en helt død sild i USA, og det er helt klart, at de onde har vundet. Og hvorfor så det? Jo ser du, det er der flere grunde til,« siger Bob Brozman alvorligt.
»For det første har den siddende regering skåret kraftigt ned på tilskud til uddannelse. For det andet er marketing gået enormt i vejret sammen med popkultur. For det tredje bliver der konstant sat fokus på berømtheder og det at være berømt for at aflede folks opmærksomhed fra mere væsentlige ting. For det fjerde er medierne i USA i højere og højere grad blevet privatiserede og styrkede, hvilket igen betyder, at informations- kanalerne bliver mere og mere blokerede. Det er svært at få at vide, hvad der egentlig foregår. For det femte er religiøs fundamentalisme i kraftig fremmarch, og for det det sjette ser man nu det samme som i 1980’erne, nemlig det, at materialismen er fremherskende, og igen synes størstedelen af befolkningen, at grådighed er godt,« forklarer Bob Brozman indigneret.
»Blandt andet disse faktorer gør tilsammen, at der i dag ikke er plads til meninger, der afviger fra flertallets, og der er slet ikke plads til afvigere. Der er heller ingen plads til harme over tingenes tilstand. Det, der er fremherskende i dagens USA, er egoisme; både materielt og intellektuelt på individ-niveau men også nationalt set. I det mindste gælder dette for flertallet af amerikanere. 20 % af amerikanere kan ikke læse, og omkring 80% får ikke nogen ordentlig skolegang, og der er flere og flere, der lever under fattigdomsgrænsen. Men selv de fattigste får råd til at betale for deres fordummende kabel-tv. Samhørighed er et fænomen, jeg finder mindre og mindre af i USA.«
 
Frihed
Frihed og samhørighed finder Bob Brozman dog i musikken, især på sine mange rejser og under sine mange koncerter over hele kloden, og specielt Europa er han begejstret for.
»Sådan som jeg ser på begrebet ”in concert,” betyder det at lave noget (på scenen) sammen med andre mennesker, og det betyder meget for mig, at kunne kommunikere med publikum og at se folk være sammen om andet end TV.
Jeg er meget glad for Europa, der blandt andet har det intellektuelle miljø og den frihed som jeg savner i USA. Hver gang jeg er i Europa, føler jeg mig som et frit menneske, for her kan jeg sige, hvad jeg vil. Det kan jeg ikke i USA, men heldigvis taler både min kone og jeg fransk, så det benytter vi os tit af i det offentlige rum derhjemme, så andre ikke kan forstå, hvad vi taler om. Frihed føler jeg ikke meget af i USA i dag, men heldigvis er det sådan, at jeg altid vil have musikken med mig, og for mig er musik lig med frihed,« slutter Bob Brozman.
Intervieweren takker og kigger op fra sine notater, da en B’ Sharp-medarbejder går forbi. På ryggen af hans B’ Sharp-skjorte har Bob Brozman plantet sin autograf, og neden under denne har han med store blokbogstaver skrevet: ”MUSIC IS FREEDOM”. Sådan!
© Peter Widmer, Maj 2005
 
Jysk Musik og Teaterhus lørdag d. 26. februar 2005 foto: webmaster

 
Lørdag d. 26. februar -Jysk Musik & Teaterhus - kl. 21.00  (døren åbner kl. 20:00) entrè kr. 230 forsalg: kr. 200

billetforsalg: www.silkeborgbilletten.dk


Blues Brothers Souvenir Show

Respekt for Musikken
Respekt for Jake og Elwood
Respekt for Publikum


Et af landets bedste live-bands kan opleves når det 13 mand store Blues Brothers Show kommer forbi og leverer deres uforbeholdne hyldest til The Blues Brothers - hvor det bærende altid har været respekt og dyb kærlighed til musikken som (selvfølgelig) er Soul, Rhythm'n Blues og Chicago blues.

The Blues Brothers Souvenir Show er en instituition på den danske musikscene – har været på landevejen med deres ”Blues Brothers” show i nu 18 år hvor de opnår kultstatus under koncerterne, der stadig samler flere og flere begejstrede fans. Ved koncerterne er der tradition for, at publikum møder op iklædt sort jakkesæt, hvid skjorte, smalt slips, sort hat og sorte solbriller.
Allan Hviid – sang
Kim Vesti – sang
Trine Lunau – kor
Karin Malmström – kor
Torben Grønning – bas
Søren Bøje – guitar
Flemming Horst – guitar
Sune Rahbek – trommer
Peter Aagaard – keyboard
Hans Mydtskov – sax
Morten Øberg – sax
Ove Larsen – trompet
Flemming Welander – trombone
 
 

lørdag d. 26. februar i
Jysk Musik & Teaterhus
 

Blues Brothers Souvenir Show
 
Respekt for Musikken
Respekt for Jake og Elwood
Respekt for Publikum

I 18 år har 'Blues Brothers Souvenir Show' bragt dette budskab til festivaler, spillesteder og fester overalt i Danmark. Og altid har det været respekt og dyb kærlighed til denne musik der har været det bærende.
 
Denne musik som stadig her 45 år efter, formår at gribe mennesker, samle dem til én gyngende svedig masse, og skyde dem ud i universet, fyldt af ”Peace, Love & Harmony”.
 
18 år med et budskab der går lang videre end at være kopier. Dette er ikke endnu et kopiband. Dette er ”The Blues Brothers Souvenir Show”.
 
Ved koncerterne er der tradition for, at publikum møder op i sort jakkesæt, hvid skjorte, smalt slips, sort hat og sorte solbriller.

 

januar 2005

Kære bluesven.

Så skriver vi 2005, et nyt bluesår er begyndt. Jeg vil godt starte med at ønske alle blueselskere et godt nytår, med håbet om mange store musikalske oplevelser. B'Sharp vil gøre sit til at 2005 bliver et af de store år.
I januar 2005 er det det 10 år siden B'Sharp startede. Det fejres med et brag af en jubilæumskoncert lørdag den 29/1 på Rampelys. Startende med frokostblues, med en af verdens bedste mundharpespillere. Om aftenen et 3 bands bluesparty. Afsæt roligt denne dag til blues. Det bliver kanon.

I marts kommer en levende legende, David 'Honeyboy' Edwards. Den sidste nulevende, der har spillet med Robert Johnson. Det er kultur, blueskultur.

Efteråret 2004 har set fra bestyrelsens side, været nogenlunde fornuftigt, økonomisk har sæsonen næsten hængt sammen, publikumsmæssigt havde det ikke gjort noget, hvis der havde været nogle flere. Så tag din nabo med næste gang du går til blues.

Generalforsamlingen, onsdag d. 9. februar, er stedet, hvis du vil gøre din indflydelse gældende. Kom og deltag i debatten eller bare for at møde dem, der står bag den musik, du er vild med. Rampelys 09.02.05 kl. 19.00. Mød op, B´Sharp kan også blive 'din forening'.

Der er stadig penge at spare ved at melde sig ind i B'Sharp. Medlemskab for foråret 2005 koster kun 375 kr. Du sparer ca. 50 % i forhold til normal entrepris. Medlemskab tegnes i døren ved et arrangement. eller betales via homebanking, vælg indbetalingskort >73< ~ +80676166<, husk navn og adresse. Medlemskortet vil ligge klar til dig, når du kommer til blues første gang efter indbetaling. Husk mindst 3 dages behandlingstid eller medbring kvittering.
Skal du kun have billet til et enkelt arrangement, kan den købes ved døren, hos Grafisk Indtryk, Tværgade 1 Silkeborg, på Silkeborg Turistbureau samt over nettet på www.silkeborgbilletten.dk

blues hilsen
Poul Jørgensen
formand

 

David 'Honeyboy' Edwards - USA

Efter 1½ års intense forsøg er det nu lykkedes for B`Sharp at hente en af de sidste nulevende Blues-ikoner til Silkeborg. Det bliver ingen ringere end den 89 årige Mississippi Delta Blues Legende David "Honeyboy" Edwards. Koncerten finder sted på Rampelys i Silkeborg, og datoen er ændret til tordag den 3. marts 2005.

Honeyboy Edwards spiller kun få udvalgte steder i Europa, og et af dem bliver så Rampelys i Silkeborg, som den eneste koncert i Danmark.

På hans seneste Europaturne delte han scenen med en anden legende, den gamle Rolling Stone Keith Richards. "Det er simpelthen et scoop vi har gjort med ham", udtaler en glad musikansvarlig Charlie Tambaur fra B`Sharp. "Efter sigende skulle han være i fin form, og det regner vi også med han er når han kommer til Silkeborg".

Honeyboy Edwards er den eneste nulevende bluesmusiker der kan bryste sig med at have spillet sammen med en anden, forlængst afdød blueslegende - The King of The Mississippi Delta Blues, selveste Robert Johnson, som led den skæbne at blive forgivet af en jalous barejer og ægtemand. Johnson kunne ikke kun spille the Blues, han var også en populær skikkelse hos damerne. Dette var helt tilbage i slutningen af 30'erne.

Honeyboy Edwards bliver ledsaget af guitarist Tom Shaka fra Austin i Texas. Desuden hans personlige rådgiver, guitarist, harmonicaspiller og indehaver af Earwig Records - Michael Franks, som også som Honeyboy har sin base i Chicago. Franks har været Honeyboys ledsager igenem de sidste 30 år.

Billetter til denne forhåbentlig minderige koncert kan købes på www.silkeborgbilletten.dk - eller hos Grafisk Indtryk, Tværgade 1, Silkeborg tlf. 86 82 09 49